Kvalitní a prověřená směs koření a černý čaj na přípravu masala čaje, národního nápoje Indie a i nejoblíbenějšího čaje v mnoha čajovnách. Masala čaj zahřeje i v sychravém vlhku a chutná prostě výborně. Naše balení umožňuje masalu vařit "správně", tak jak ji připravují čajválové v Indii. Nejprve se s cukrem svaří samotné koření, poté se přidá černý čaj a dolije mléko. Když už by se směs začala skoro vařit, zvedne se hnědý čaj ke hladině, barva masaly se změní a poznáte, že je čaj hotový. Masalu je pak ještě možné dosladit podle chuti. Masala chai je možné připravit též ve veganské varientě s rýžovým, sojovým či jiným mlékem rostlinného původu.
70g masala směs koření, 30g černý čaj Assam CTC
Jak dostanu čaj zabalen?
Každý kus masala chai obsahuje 2 samostatné odolné opětovně uzavíratelné zipové sáčky s vnitřní alu folií. Sáčky jsou odolné proti vlhkosti a uchovávají aroma.
1. Masala směs koření na masala chai (70g)
2. Černý čaj Assam CTC (30g)
(Sáček s čajem obsahuje návod na námi doporučenou přípravu Masala chai)
Složení masala směsi koření: kardamom, zázvor, hřebíček, skořice, bílý pepř.
K přípravě masala čaje doporučujeme použít černý čaj Assam CTC, který je součástí balení.
každý objednaný kus obsahuje 2 sáčky,
při objednání více kusů dodáváme každý kus balený zvlášť.
Pro přípravu masaly silné jako v Indii konvičky cca 0.5 l masaly doporučujeme tento náš četnou praxí ověřený postup:
1. 6 čajových lžiček koření (cca 15g) vaříme v 0.3 l vody cca 5 minut, poté přidáme 1 polévkovou lžíci černého čaje Assam CTC a 2 pol. lžíce cukru. Vše vaříme ještě cca 1-2 minuty.
2. Dolijeme 0.2 l mléka
3. Přivedeme znovu k varu a počkáme až vše vzkypí
4. Slijeme přes sítko.
5. Dosladíme podle chuti a můžeme podávat.
Masala Chai doporučujeme servírovat do skleněných konví a šálků nebo do slavnostnějších kovových konviček, kde vynikne její krásná barva.